Viva Ibiza (het vervolg)…

Ibiza (in het Catalaans zegt men Eivissa) is een Spaans eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 575 km². De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza Stad en Sant Antoni de Portmany.  Op het eiland spreekt men voornamelijk Catalaans (onze ook Spaans sprekende hostess gaf aan dat ze daar niets van kon maken), vandaar dat Ibiza op het eiland als Eivissa wordt aangegeven.

IMG_1522

Opvallend is dat men in Nederland de z van Ibiza gewoonlijk als ts uitspreekt (net als in pizza), hoewel deze letter in het Spaans als s of th (als in het Engelse think) wordt uitgesproken. Deze uitspraak van de z bestaat wel in het Italiaans, maar niet in het Spaans (bron: internet).

IMG_1451IMG_1605IMG_1458IMG_1674

Doordat Ibiza is omgeven door water zijn de grotere plaatsen aan de kust allen voorzien van een haven. Een mooi plekje voor het maken van foto’s

IMG_1446

Ik wens je een fijne week!

Lieve groet, Ingrid

You have read this article Genieten / Ibiza / Vakantie with the title Viva Ibiza (het vervolg)…. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2011/08/viva-ibiza-het-vervolg.html. Thanks!

No comment for "Viva Ibiza (het vervolg)…"

Post a Comment