Buren…


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

Afgelopen donderdag – toen manlief 50 werd – reden we richting de Betuwe en wel naar het plaatsje Buren. We houden er beiden van om door een historisch dorp of historische stad te wandelen en daar leent Buren zich uitstekend voor. Het is vrij klein, maar als je het met een heerlijke lunch op een terras laag bij het water combineert, is het een heerlijk uitje.

Met de sfeer in de smalle steegjes en mooie straatjes doe je mij echt een plezier. Alhoewel een donderdag toch al wel achter in de week ligt, waren er jammer genoeg weinig winkeltjes open. Ze zijn er zeker (ook leuke woonwinkels), maar meestal kun je er pas na 13.00 uur terecht en vaak pas vanaf vrijdag.

Een leuk onderdeel van de wandeling was een bezoek aan de molen. De deur stond open en we werden uitgenodigd om twee steile, hoge trappen op te gaan. We hadden er een prachtig uitzicht en stonden heel dicht bij de wieken.

Daarna zijn we lekker gaan lunchen en dat smaakte bijzonder goed. Het plaatsje en de zon zorgden voor een heerlijke dag!

Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle


Home & Lifestyle

En wat is het fijn dat we nu toch echt een aantal zomerse dagen hebben! Dat komt mooi uit want was manlief vorige week donderdag jarig, vandaag is het mijn geboortedag en dat hebben we ook afgelopen zaterdag gevierd. Nee….Sarah staat bij mij nog niet voor de deur (al kreeg ik daarvoor afgelopen donderdag al wel de felicitaties, het gebeurt wel vaker dat je merkt dat een post niet helemaal goed gelezen wordt :-)), al zit ik er niet ver vandaan. Een zomerse dag als vandaag is op een verjaardag al een cadeau op zich, we gaan de tuin in om het te vieren.

Een fijne dag!

Liefs, Ingrid

* Leuk om te weten: De achternaam Van Buren komt van de titel graaf van Buren, één van de vele titels en namen die koning Willem-Alexander kan voeren. Dit graafschap voert terug op Anna van Buren, de eerste echtgenote van Willem van Oranje. Haar voorouders uit het geslacht Van Egmond kregen in 1472 zeggenschap over Buren (in de Betuwe). In 1498 werd Buren een graafschap. Na de dood van de enige zoon van Anna van Buren en Willem van Oranje, Filips Willem, kwam de titel graaf van Buren in handen van zijn halfbroer Maurits.

Koning Willem III liet zich graaf van Buren noemen. Koningin Wilhelmina en koningin Juliana waren vaak incognito als gravin van Buren, bijvoorbeeld bij restaurantreserveringen.

Toen koning Willem-Alexander in 1986 de Elfstedentocht reed, deed hij dat onder de naam W.A. van Buren, een onopvallende naam. Pas tijdens de tocht werd bekend wie hij werkelijk was (bron: W.ikipedia).
You have read this article Er op uit with the title Buren…. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2013/07/buren.html. Thanks!

No comment for "Buren…"

Post a Comment