Loslaten…

Had ik in het voorjaar heel goed nieuws omdat onze oudste dochter geslaagd was voor haar VWO examen, inmiddels hoort ze al een aantal weken thuis in de categorie student. Voor haar maar ook voor ons een nieuwe fase in ons leven. Ineens praten we over hoor- en werkcolleges en raken we gewend aan hele andere lestijden en zelfs vrije dagen, waarvan zij uiteraard de voordelen wel ziet!

Home & Lifestyle

Het studiejaar begon met een introweek van de universiteit, met als doel de groep onderling te binden. Dat bleek gelukt, want op de laatste dag van de intro was er blijkbaar zo’n hechte band ontstaan dat het afscheid zwaar viel. Ze vindt het tot nu toe helemaal geweldig en omdat veel van haar medestudenten de afgelopen zomer op zichzelf zijn gaan wonen, groeide haar wens om ook op kamers te gaan met de dag.

Home & Lifestyle

Hadden we eerst nog het advies om niet te hard van stapel te lopen (tenslotte is de afstand goed te bereizen) en eerst eens te kijken of de studierichting wel écht beviel, al snel lieten we het varen, want we zagen zichtbaar dat ze erg naar het studentenleven mét de daarbij horende zelfstandigheid (en feestjes ;-)) verlangde.

Home & Lifestyle

Natuurlijk was dat voor ons even slikken, want tja…als ouder heb je het liefst onder elke vleugel een kuiken, maar aan de andere kant snap ik haar zó goed

Home & Lifestyle

Dus gaat ze vanaf nu actief op zoek naar een plekje, waar zij een nieuw thuis voor haarzelf kan creëren. In de hoop dat zij die vindt en een heerlijke studententijd tegemoet gaat, maar ook in de hoop dat ze indien nodig haar plekje onder de vleugels van paps en mams altijd weer weet te vinden…

Liefs, Ingrid
You have read this article Liefde with the title Loslaten…. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2013/09/loslaten.html. Thanks!

No comment for "Loslaten…"

Post a Comment