Haar naam was Sarah

Een paar weken geleden kreeg ik het boek "Haar naam was Sarah" (schrijfster Tatiana de Rosnay) te leen. Ik ben er 's middags om 16.00 uur in begonnen en had het dezelfde avond om 23.00 uur uit. Ik vond het een prachtig boek om te lezen!!

Het boek gaat over Sarah, een meisje van tien. Zij wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d’Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Terwijl zij thuis onverwacht worden opgehaald, sluit Sarah haar kleine broertje Michel op in een kast, met de belofte zo snel mogelijk terug te komen om hem te bevrijden. Sarah wordt echter met haar ouders op transport gesteld.


Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op onderzoek uit en komt vervolgens achter een verborgen gehouden geheim van haar eigen schoonfamilie.

In het begin flits je in het boek telkens van verleden naar heden, maar uiteindelijk komt dit samen...! Een ontroerend en erg aangrijpend boek!!
You have read this article Boeken with the title Haar naam was Sarah. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2009/09/haar-naam-was-sarah.html. Thanks!

No comment for "Haar naam was Sarah"

Post a Comment