New York - Central Park


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Het is inmiddels bijna vier weken geleden dat we in het vliegtuig stapten en na een (voor mij, ik hou niet zo van vliegen) lange maar goede reis in New York arriveerden. In NY begon onze vakantie, waarbij het de bedoeling was in drie weken tijd meer dan 2000 kilometer af te leggen en door te reizen naar het zuiden van Amerika, met als eindpunt Miami (Florida). In de komende weken zal ik jullie in een aantal posten laten meegenieten van een geweldige reis, waarvan we enorm hebben genoten en waarbij we veel hebben gezien.

Vanaf de luchthaven van New York namen we een taxi naar ons hotel, dat dichtbij Central Park gelegen was. Hoewel we hoopten op mooi weer, hadden we niet op een hittegolf gerekend. Het was erg warm in de stad, de temperatuur liep ‘s middags vaak op naar 38 tot 40 graden.

We vlogen ‘s middags richting Amerika, maar vanwege het tijdsverschil (in New York is het zes uur vroeger dan hier) kwamen we ook ‘s middags aan…die dag kregen we dus maar zo een aantal extra uren cadeau! We besloten rustig aan de warmte te wennen en de schaduw op te zoeken in Central Park. Daar konden we lopend naar toe.

Central Park is een groot park, gelegen op het eiland Manhattan. Manhattan ligt centraal en is tevens één van de vijf stadsdelen van New York. Het eiland wordt door bruggen en tunnels verbonden met de Bronx in het noordoosten en met Brooklyn en Queens (de wijken op Long Island) in het oosten en zuiden. De enige directe verbinding met Staten Island - de vijfde wijk van New York - is een veerpont, die vertrekt vanaf  het zuidelijkste punt van Manhattan, vanuit Battery Park.  De bekende toeristische trekpleisters zijn vooral op Manhattan te vinden.

Zoals gezegd trokken we die middag naar Central Park. Het contrast tussen het park en haar omgeving is groot, maar dat maakt het ook zo bijzonder. Dicht om je heen zit je in het groen, zoek je de schaduw op in een prieel en geniet je van de natuur om je heen… in de verte zie je niet alleen de wolkenkrabbers die mooi afsteken tegen de blauwe lucht maar ook de fraaie gebouwen van andere delen van de stad. Zodra je er bent, voel en snap je dat dit park erg geliefd is, als een plek van rust in een drukke stad. Het was bijzonder om hier te zijn!

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Blijkbaar heeft men in Central Park de mogelijkheid een bank aan nabestaanden op te dragen, het kwam regelmatig voor.


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

We genoten van onze middag in dit fraaie park en al gutste door de hitte het zweet van onze lijven, deze stad smaakte naar meer…

Liefs, Ingrid
You have read this article New York / USA with the title New York - Central Park. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2013/08/new-york-central-park.html. Thanks!

No comment for "New York - Central Park"

Post a Comment