New York - Staten Island en Ground Zero

Op de derde dag van ons verblijf in New York namen we de metro naar het zuidelijkste punt van Downtown Manhattan. We stapten dichtbij South Ferry uit, het vertrekpunt van de gratis veerboot, waarmee we een tocht zouden gaan maken richting Staten Island. Staten Island is net als Manhattan een eiland en is tevens één van de vijf  districten van de stad. Staten Island is het minst bevolkt.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Vanaf de ferry heb je een waanzinnig uitzicht, onder andere op de skyline van het zuidelijke deel van Manhattan. Onderweg vaar je tevens langs het Vrijheidsbeeld, dat symbool staat voor de verwelkoming van iedereen:  terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Het werd door Frankrijk geschonken ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschapHet Vrijheidsbeeld – dat in juni 1886 werd geplaatst - vind je op Liberty Island, dat net als Staten Island per veerboot te bereiken is.

Home & Lifestyle

In de verte zie je links o.a. het Vrijheidsbeeld, rechts het zuidelijke deel van Manhattan.


Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Bij het maken van bovenstaande foto – waarbij een helikopter richting de nieuwe WTC toren vloog - gingen mijn gedachten terug naar die 11e september in het jaar 2001

Het  kan bijna niet anders dan dat er die dag mensen dezelfde boottocht maakten om te genieten van de prachtige skyline van Manhattan, maar ongewenst deelgenoot werden van één van de meest indrukwekkende en meest afschuwelijke terroristische aanslagen ter wereld. Wat moet dat een vreselijke ervaring zijn geweest…

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle
Aankomst- en vertrekpunt South Ferry

Ruim een half uur later waren we alweer op de terugweg van Staten Island en naderden we South Ferry, het punt waar we eerder waren opgestapt. Vanaf de boot zagen we in de verte de Brooklyn Bridge, waar ik in een volgende post over New York nog op terug kom.

Home & Lifestyle

Eenmaal aangemeerd was het volgende doel een bezoek aan Ground Zero, de plek waar in 2001 twee vliegtuigen de Twin Towers  van het World Trade Center doorboorden. Tijdens de wandeling er naar toe zagen we wederom dat New York ook veel historische en stijlvolle gebouwen kent.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

Op onze route lag ook Wall Street, de straat waar zich een groot deel van de Amerikaanse financiële wereld bevindt

Home & Lifestyle

Hoewel gewaarschuwd voor lange rijen en enorme drukte, was het rustig bij het National September 11 Memorial & Museum. Dit monument werd gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden, naast de in aanbouw zijnde wolkenkrabber One World Trade Center.
 

Home & Lifestyle

Het nieuwe in aanbouw zijnde One World Trade Center


In het aangelegde park staan twee grote bakken, welke voortdurend worden gevuld met water dat langs de muren naar beneden komt. Langs het monument is een brede reling gebouwd met hierop de namen van alle slachtoffers.

Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle



Home & Lifestyle

En wanneer je zo subtiel ineens een kleine Amerikaanse vlag ziet staan bij één van de vele namen, je de ogen even sluit en de televisiebeelden van toen naar boven haalt, dan realiseer je je dat er zich hier op 09/11 een immens drama heeft afgespeeld, waarvan tegelijkertijd de werkelijkheid nog steeds niet te bevatten is. 

Ondanks de hitte liepen de rillingen over mijn lijf, van al het leed en verdriet dat achter dit monument en al deze namen verscholen gaat. Wat was dit indrukwekkend!

Liefs, Ingrid
You have read this article New York / USA with the title New York - Staten Island en Ground Zero. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2013/08/new-york-staten-island-en-ground-zero.html. Thanks!

No comment for "New York - Staten Island en Ground Zero"

Post a Comment