Een prachtige stadswandeling…het vervolg

In augustus liet ik jullie foto's van onze stadswandeling door Doesburg zien en beloofde ik jullie een vervolg. Mocht je deze post gemist hebben of je geheugen op willen frissen, klik dan hier, maar we waren halverwege in deze tuin neergestreken om te pauzeren. Nu  lopen we weer verder om te genieten van prachtige panden, mooie hofjes en oude straatjes.

Home & Lifestyle
Home & LifestyleHome & Lifestyle
 Home & Lifestyle  Home & Lifestyle

Op bovenstaande foto zie je vanaf hoogte een moestuinen-complex. Het grote hoogteverschil (hier niet echt goed zichtbaar) valt te verklaren uit het feit dat hier voor 1600 de Oude IJssel haar bedding had. Vlakbij de moestuinen bevond zich dit mooie stadspark.

Home & Lifestyle  Home & Lifestyle

Op bovenstaande foto zie je provenierswoningen, waarmee het Gasthuishofje  wordt omringd. Een proveniers- of kostkoperswoning was oorspronkelijk een onderkomen waar kooplieden en bedevaartgangers konden overnachten. Het huidige voorkomen van het Gasthuiscomplex met de witte gevels ontstond waarschijnlijk na een ingrijpende verbouwing omstreeks 1800.

 Home & Lifestyle
Home & Lifestyle
  Home & Lifestyle  
Voordeur van het Gasthuis

Langzaamaan naderden we het eindpunt van onze stadswandeling door Doesburg, maar ook op het laatste stuk waren nog genoeg fraaie panden te zien.
Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle Home & Lifestyle 

We eindigden onze wandeling, waar we begonnen waren, in…

2010-08-12
bij De Waag. Vlakbij de Waag hebben we een terrasje gepakt en nog heerlijk genoten van de zon die volop scheen. We hadden een heerlijke middag…en wat heeft Nederland veel moois te bieden zeg!

Ook in andere Hanzesteden zoals Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen kun je een soortgelijke stadswandeling maken.

En tot slot...ook niet onbelangrijk...
 Home & Lifestyle


Lieve groet, Ingrid
You have read this article Genieten / Vakantie with the title Een prachtige stadswandeling…het vervolg. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2010/10/een-prachtige-stadswandelinghet-vervolg.html. Thanks!

No comment for "Een prachtige stadswandeling…het vervolg"

Post a Comment