Onze kronkelwilg…

Dit is onze kronkelwilg…een mooie boom, maar aangezien dit soort groeit als kool, was ie de tuin een beetje ontgroeid. In de loop van de jaren was het ook een geliefde plek voor een verliefd duivenstelletje geworden…heel romantisch, maar je wil niet weten hoe de plek onder hun vaste standplaats (lees ons vlonderterras) er uit zag… bah, wat was dat vies!!!

Ook vielen er altijd veel kleine takjes en blaadjes uit de boom en gaf onze buurvrouw terecht aan dat zij op bepaalde delen van de dag geen plekje zon meer in haar tuin kon vinden…kortom, de boom moest flink gesnoeid worden.

Home & Lifestyle

Aangezien je zoiets echt niet zelf kunt, werd een bedrijf ingehuurd. Toen manlief de boomsnoeier in de boom zag hangen, was hij daar met zijn hoogtevrees maar wat blij mee…!

Home & Lifestyle

Home & Lifestyle

Ohh…wat een afval gaf die boom! Ik hield mijn hart vast, want elk plantje en bloempje in de tuin is mij lief…! Omdat ik tegen het licht in niet zo mooi kon fotograferen, ben ik naar zolder gegaan om daar vanuit het raam het snoeiproces te volgen. Ik mag graag naar vakwerk kijken…en dit valt zeker weten ook onder die categorie.

Home & Lifestyle 
Wat zat hij hoog in de boom… en lenig was hij ook!!

 Home & Lifestyle      

Binnen een paar uur was dit het resultaat…nog een enkele keer met de motorzaag er door heen…

Home & Lifestyle
      Home & Lifestyle

  Home & Lifestyle
…en klaar was de klus!!

Ze waren met vier man en alles werd netjes afgevoerd en opgeruimd. Ze gingen zelfs nog even met de bladblazer door de tuin…dat scheelde ons heel veel werk want wat lag er veel klein tuinafval!!

Het is wel even wennen hoor, want het oogt heel kaal, maar de kronkelwilg zal binnen een paar maanden al weer uitlopen. Het is de bedoeling dat we het nu zelf elk jaar of elke twee jaar gaan terugsnoeien, zodat het voor de buurvrouw leuk en voor ons beheersbaar blijft!

En nu een bak koffie met wat lekkers erbij…dat hebben ze wel verdiend!
You have read this article Tuin with the title Onze kronkelwilg…. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2010/05/onze-kronkelwilg.html. Thanks!

No comment for "Onze kronkelwilg…"

Post a Comment