Advent…

Hoewel er in huis nog geen kerstversieringen zijn aangebracht, ben ik wel bezig geweest met het maken van adventskaarsen. Ik heb wikkels om de kaarsen gemaakt met kerstwensen in meerdere talen en met touw werd elke kaars voorzien van een adventsnummer (besteld bij The Old Stuff Shop).

IMG_1425c
IMG_1436a 
De Advent beslaat de vier weken voor Kerst, vangt altijd aan op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt als op 24 december 's avonds de Kersttijd begint.

In huis kan de advent symbolisch zichtbaar worden gemaakt door het plaatsen van een kaarsenstandaard of een adventskrans met vier kaarsen. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken, zodat op de laatste zondag voor kerst alle kaarsen branden.

IMG_1420b
IMG_1421-horz
IMG_1424c
  
Ik vermoed dat aanstaande zondag - als de adventsperiode begint - de eerste kaars hier niet aangestoken zal worden, omdat ik de kaarsen graag mooi wil houden en wil laten staan tot na kerst. Wel staat er vlak naast de kaarsen een waxinelichtje te branden, zodat er toch een warme gloed over de kaarsen schijnt.

IMG_1429a




===========
You have read this article Kerst with the title Advent…. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2010/11/advent.html. Thanks!

No comment for "Advent…"

Post a Comment