Straatartiesten…

In Parijs zijn straatartiesten en kunstenaars nadrukkelijk aanwezig. Tijdens ons bezoek aan het welbekende pleintje van Montmartre, gelegen achter de Sacre Coeur, kwam dat ook absoluut naar voren.

IMG_0701
Deze man was ter plekke in een heftige Franse conversatie verwikkeld. Daar begreep ik niet zoveel van, maar ik heb hem ongemerkt vastgelegd omdat hij het gevoel van een ware Fransman in mij naar boven riep.

IMG_0708
IMG_0706IMG_0707IMG_0709IMG_0721
Deze balgoochelaar kreeg iedereen op zijn hand. Hij was bijzonder behendig en dat op een plateau van nog geen twee bij twee meter, op de trappen van de Sacre Coeur. Hij verloor de bal zelden van zijn voet, lichaam of hoofd en presteerde het om al voetballend het plateau te verlaten, de trappen af te dalen en in een hoge lantaarnpaal te klimmen, terwijl hij ondertussen de bal hoog hield en allerlei capriolen uithaalde.  Later zagen we trouwens dat er diverse filmpjes van zijn kunsten op YouTube staan!

IMG_0727IMG_0729
IMG_0702
Je zag op eerdere foto’s het prachtige uitzicht over de stad…op bovenstaande foto kun je als je door het groen heen kijkt de Eifeltoren ook nog waarnemen.

IMG_0716
Sacre Coeur

Het is inmiddels alweer even geleden dat we er waren, maar de foto’s roepen direct weer warme herinneringen bij me op.

Lieve groet, Ingrid
You have read this article Frankrijk / Genieten / Parijs / Vakantie with the title Straatartiesten…. You can bookmark this page URL http://casado-safado.blogspot.com/2011/06/straatartiesten.html. Thanks!

No comment for "Straatartiesten…"

Post a Comment